5 Temmuz 2016 Salı

2016 LYS Ne Zaman Açıklanacak?

2016 LYS Ne Zaman Açıklanacak


Adayların hayatlarından feragat edip hazırlandıkları LYS Sınavının oturumları sona erdi. Artık tüm gözler ÖSYM'ye döndü. Geçtiğimiz yıllarda sonuçların açıklanmasını geciktirmeyen ÖSYM bu sene de aynı politikayı izleyecek mi merak konusu! 2016 LYS geçtiğimiz yıllara oranla daha kolay yaptılar ki kamuoyunda dershanelerin kapatılmasıyla oldukça alakalı bir durum bu.
2016 LYS Ne Zaman Açıklanacak diyorsanız biraz daha merak etmeniz ve beklemeniz gerekecek çünkü ÖSYM net bir tarih vermedi. Bununla paralel olarak ise kamuoyuna yansıyan bir kaç onaylatılmamış bilgilere göre Temmuzun ikinci haftasında ÖSYM sonuçları açıklayacak. Her adayın sabırsızlıkla beklediği 2016 LYS Sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden açıklanacak.  2015 yılına oranla daha basit olan sınavda özellikle Din kültürü,felsefe ve coğrafya soruları öğrencileri çok zorladı. Neredeyse bu oturumların tümüne katılan adaylar din kültürü,felsefe ve çoğrafya sınavlarında çok zorlandıklarını ve ÖSYM'nin bu kadar zor sormasını anlayamadıklarını belirttiler.
2016 LYS Matematik ve Edebiyat soruları ise oldukça kolay ve anlaşılabilirdi. Sayısaldan tercih yapacak adaylar girdikleri edebiyat sınavlarında soruların neredeyse tamamına  yakınını çözdüklerini ve çözerken zorlanmadıklarını belirttiler. Adayların ve öğretmenlerin kafasına kazınmış olan LYS Bilgi sınavıdır olgusu artık değişmeye başladı. YGS sınavı gibi bilgiden çok yoruma açık soruların sorulması adayların ve öğretmenlerin kafasını karıştırsa da çalışmamış ve bazı konularda eksikleri olan adayların da işine geldi.Matematik sınavı ise 2015 LYS Sınavına oranla daha basitti denilebilir. Bir kaç zor soru dışında ortalama bir Eşit Ağırlık öğrencisi 20 matematik neti yapabilirdi. Tarih sınavı ise kesinlikle çok ama çok basitti. ÖSYM'nin geçtiğimiz yıllarda sorduğu tarih soruları bilgi üzerineyken 2016 LYS Tarih soruları ise daha çok yoruma dayalıydı.
2016 LYS Açıklandı mı? ,veya 2016 LYS Ne Zaman Açıklanacak gibi soruların cevabını arıyorsanız, en güncel bilgileri,oyun,sağlık,bilim,otomobil,biyografi ve bunun gibi kategorileri merak ediyorsanız, 2016 LYS Soru ve Cevaplarını görmek istiyorsanız sitemiz tam da size göre! Sürekli güncel tutulan blogumuzda LYS Sonuçlarınızı öğrenebilir, diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder